QTS neemt datacenter TCN Groningen over en kondigt gebruik interconnectie platform DCspine aan

Maarssen – Eurofiber en QTS hebben een strategische samenwerking aangekondigd rond de nieuw verworven datacenters van QTS in Eemshaven en Groningen. Deze samenwerking omvat onder andere connectiviteitsdiensten en een gezamenlijke aanpak op het gebied van marketing en verkoop.

‘QTS behoort wereldwijd tot de marktleiders op het gebied van datacenters, met een zeer solide financiële basis. Het is een ideale samenwerkingspartner voor ons uitgebreide aanbod van connectiviteitsdiensten bij zijn marktlancering in deze regio’, zegt Paul Naastepad, managing director bij Eurofiber Nederland. ‘Wij hanteren vergelijkbare strategieën om verder te groeien en zien samen een kans om Eemshaven te positioneren als een belangrijk knooppunt voor interconnectie met de wereld. Daarmee komen wij tegemoet aan de steeds toenemende vraag naar hyperscale en hybride colocatie-oplossingen.’

Eurofiber gaat QTS voorzien van zijn dubbele glasvezelverbinding tussen Eemshaven – Groningen, en Amsterdam. In mei 2018 heeft Eurofiber aangekondigd een tweede geografisch gescheiden verbinding aan te gaan leggen. Door het creëren van deze nieuwe, verschillende routes met lage latency draagt Eurofiber bij aan een nog aantrekkelijker vestigingsklimaat in Eemshaven, specifiek voor zeer grote datacenters en andere bedrijven die enorme datastromen beheren. QTS zal ook gebruik maken van DCspine, een interconnectieplatform voor datacenters: een innovatie van Eurofiber.