Kwaliteit moet worden bewezen

Op dagbasis betalen voor afgenomen capaciteit

Kwaliteit moet worden bewezen

Bij de keuze voor connectiviteit tussen datacenters wordt meestal als eerste gekeken naar het bereik van het netwerk en het prijskaartje. Maar minstens zo belangrijk is de kwaliteit van het netwerk. Uiteindelijk bepaalt dit de betrouwbaarheid en dus uw beschikbaarheid. In dit blog vertellen we meer over de elementen die de kwaliteit van een netwerk bepalen.

De zin (en onzin) van SLA’s

Over de kwaliteit van netwerken bestaan verschillende opvattingen. Denk bijvoorbeeld aan hoe ver je gaat met monitoring of hoe intensief een netwerk moet worden onderhouden. Vaak wordt daarbij gerefereerd aan de SLA. Zolang het netwerk van voldoende kwaliteit is om aan de uptime-garanties van de SLA’s te voldoen, is er niks aan de hand zo is de gedachte. Wat ons betreft is dat een uitgangspunt niet voldoende. Want zelfs binnen de eisen van de SLA is downtime mogelijk. Dat dit zeer onwenselijk is, is evident. Het heeft direct schadelijke gevolgen voor de business.

De SLA zien wij als absoluut minimum. Maar wij focussen op 100% uptime, 365 dagen per jaar. Hierbij maken wij er geen geheim van dat het ons erg helpt dat we onze diensten leveren via het Eurofiber netwerk. Welke voordelen levert het Eurofiber netwerk?

Een solide ondergrond

Als onderdeel van de Eurofiber Group staat ons een uiterst betrouwbaar dark fiber netwerk ter beschikking van meer dan 31.000 kilometer. Dit netwerk is volledig ondergronds. Dat betekent dat het netwerk alleen op actieve PoP-locaties bovengronds komt en dat daar waar nodig lassen zijn gezet in plaats van patches. Hierdoor zijn routes korter, is de kans op graafschades minimaal en is sprake van een lage demping.

Aan het netwerk werken alleen gecertificeerde netwerkmonteurs die frequent, op zorgvuldig geplande momenten, onderhoud uitvoeren waardoor er weinig storingen zijn. De onderhoudsintervals voor het gehele netwerk zijn daarbij kort in vergelijking met de rest van de markt. En ook niet onbelangrijk: het gehele netwerk wordt 24×7 gemonitord door een Network Monitoring Center.

Ringstructuren

Het netwerk is opgebouwd uit ringstructuren waardoor nooit onderhoud is op DCspine routes die afhankelijk van elkaar zijn. Alle aangesloten datacenters zijn dankzij deze opzet redundant aangesloten: de dark fiber komt letterlijk op twee verschillende plekken het datacenter binnen en wij hebben de garantie dat er nooit onderhoud wordt gepleegd op 2 routes die redundantie ten opzichte van elkaar bieden.

‘Korte lijntjes’ in de samenwerking met Eurofiber

Ook de zogenaamde ‘lijntjes’ tussen DCspine en Eurofiber zijn kort. Het is daardoor eenvoudig om snel in te grijpen in het netwerk als dat nodig is. Inzicht in de performance, routes op straatniveau en het onderhoudsschema helpen ons de kwaliteit te leveren die onze klanten van ons verwachten. De samenwerking met Eurofiber biedt ons dan ook een solide ondergrond om onze dienstverlening verder op te ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven over waar wij mee bezig zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.