De toekomst van DCspine: vooruitblik 2019

DCspine lanceerden we iets meer dan een jaar geleden. Nu is het tijd voor de volgende stappen. Wat kunnen we in 2019 en daarna verwachten? Om onze plannen beter te begrijpen, leggen we uit hoe we hebben kunnen groeien.

Toen DCspine in het najaar van 2017 startte, kwamen we de Nederlandse markt voor datacenter- en cloudconnectiviteit binnen met een unieke propositie die geen enkele andere provider van connectiviteit kon bieden. In de eerste reactie voelden we naast enthousiasme ook scepsis ten aanzien van de innovatieve kenmerken van ons platform, maar al snel werden we erkend als de volgende stap in de connectiviteit van datacenters.

Partners

We hadden het voordeel van vier sterke launching partners: Alticom, NLDC datacenters, Dataplace en AMS-IX. Deze partnerships hebben ons vanaf het begin een breed bereik gegeven en hebben ons in staat gesteld om de voordelen van ons platform aan de markt te bewijzen. Met succes: het werd populairder dan we van tevoren hadden gedacht.

Partnerdiensten worden belangrijker

Dat gezegd hebbende: in 2019 zullen we veel aandacht hebben voor partnerdiensten. Nu al zijn de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en de Nederlandse ’wasstraat’ (NaWas), dat AS-eigenaren effectieve DDoS-mitigatie biedt, partners van DCspine. Zij bieden hun diensten aan via DCspine PoPs.

 

We krijgen ook veel vragen over partnerships: dienstverleners zijn geïnteresseerd in het leveren van hun diensten in samenwerking met ons. We zullen deze mogelijkheid zeker verder onderzoeken en zullen waarschijnlijk in 2019 nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan.

Stijgende vraag

DCspine is aanwezig in 55 carrier-neutrale datacenters in Nederland. Dat aantal is veel hoger dan de 40 datacenters die DCspine als doel had gesteld voor 2018. Vorig jaar steeg de vraag enorm en na een korte tijd hadden we PoPs in de datacenters van alle grote datacenters in Nederland, zoals Equinix en Interxion.

 

We waren enigszins verrast toen veel datacenter operators, die bij de eerste uitrol niet aangesloten waren, later toch interesse toonden om onze diensten aan hun klanten aan te kunnen bieden. Dit stelde ons in staat om een aanwezigheid te creëren in zowel metro areas als in regionale en edge facilities. Ook viel ons de vraag naar ons platform in België op.

Volgende stappen: de toekomst van DCspine

We zullen dit jaar dus uitbreiden naar België. Over enkele maanden lanceren we daar onze eerste aangesloten datacenters. Ook zullen we tijdens diverse evenementen vaker in contact komen met onze klanten om ons connectiviteitsplatform verder te ontwikkelen op basis hun input. Later deze maand komen we met ander interessant nieuws, dus houd ons in de gaten.

Jan Michiel Berkel

Directeur DCspine

 

NL